A feminizmus fenntarthatóság

Vintage kép az ausztrál bicó-kultúráról, forrás: Pinterest
Vintage kép az ausztrál bicó-kultúráról, forrás: Pinterest

“Én azt hiszem, hogy elég nagy kavarodás van a fejekben arról, hogy mi az a feminizmus. Lassan olyan lesz, mint egy káromkodás, vagy egy izmos szitokszó, amit akkor szórnak valakire, ha verbálisan inzultálni akarják. Pedig a feminizmus egy tök egyszerű dolog. Ha hiszel abban, hogy nő és férfi egyenlő (figyelem, nem egyforma, hanem egyenlő), akkor feminista vagy.”

D. Tóth Kriszta írta ezt a Facebook oldalán, és én nagyon-nagyon örülök neki, hogy hallom/olvasom ezt egy magyar véleményvezértől. (Különösen, mert korábban egy másik, szintén magyar véleményvezér úgy csavargatta, magyarázgatta a feminizmust, ahogy neki éppen akkor tetszett – s ő akkoriban nagyon haragudott a férfiakra.) Szóval, egyenlőség – vagy még inkább egyensúly. Nekem, neked, kívül-belül, s akkor nagy baj nem lehet.

Itt pedig egy nagyon érdekes (idén februárban posztolt) kiáltvány, az amerikai Nők a Környezetért és a Fejlődésért Szervezettől a feminizmusról és a fenntarthatóságról: 

“Women do not want to be mainstreamed into a polluted stream: We want the stream to be clean, clear and healthy” Bella Abzug, szenátor és WEDO alapító-tag (Women’s Environment & Development Organization)

A kép forrása.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.