Jóganadrág – újrahasznosított palackokból

Tényleg úgy van, hogy ha az ember érdeklődik egy téma iránt, érdekesebbnél érdekesebb dolgokra bukkan, látszólag teljesen véletlenül.

 Látszólag teljesen véletlenül én ma egy olyan jóganadrágra bukkantam az interneten, ami műanyag palackok újrahasznosításával készül. Elvileg ez még nem olyan nagy újdonság – vannak, akik felháborodottan beszélnek róla, hogy a kínai boltban lévő ruhák műanyagpalackokból készülnek – hát, nekik lehet, hogy rosszul fog esni, de a butikban található műszálas ruhák IS. Remek videó a hogyanról itt:

 Szóval a technika nem új, de konkrétan számszerűsítve így még nem láttam, hogy hány műanyag palack tud új életet kezdeni ruhadarabként. Erről a jóganadrágról azt írják, hogy 25 palack felhasználásával készül, “79% PET, 21% spandex” (namost a spandex megint nem egy szőrös kis állatka, de arra vonatkozóan nem találtam adatot, hogy spandexet csinálnak-e újrahasznosított műanyagból, vagy az annyira speciális – pl. a nagy rugalmassága miatt – hogy csak célzottan tudják előállítani). Így ha picit green washing is, azért figyelemreméltó ez a nadrág, na. (Camel toe free, odavagyok!)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.