Mit csinál a blogger? 3. – Karácsonyra kaptam

Karácsony előtt többször is próbáltam meggyőzni a családot, hogy ne ajándékokat, hanem közös élményeket adjunk egymásnak, de az ilyen váltások nem mennek egyik pillanatról a másikra. Nem egységes, hogy ki hogyan tudja kifejezni a szeretetét, vagy mitől érzi magát szeretve – nálunk még családon belül sem. (Ugyanakkor nagyon érdekes, egyszer leteszteltük az önkéntes csapatot, amelynek én is a tagja voltam, és ott mindenkinek a minőségi idő volt az elsődleges szeretetnyelve – nota bene, ebben a helyzetben a másodlagosnak is nagy jelentősége volt, hiszen az a tag, akinek a minőségi idő mellett az elismerő szavak is a szeretetet jelentik, igényli a folyamatos dicséretet, s ha ezt nem kapja meg, elveszítheti a motivációját.)

equa kulacs dobozzal

 Így esett aztán, hogy karácsonyra megkaptam a régen áhított Equa kulacsot. Írtam már róla korábban, hogy milyen szép, és hogy ha egy ilyen van kéznél, sokkal könnyebb teljesíteni a napi vízmennyiség bevitelt – ami nagyon fontos az agyunk megfelelő működéséhez, a kreativitásunk és az energiaszintünk növeléséhez. A dizájn egyébként nagyon érdekes, “squeeze” vagyis a közepén összeszűkülő, tenyérbe illeszkedő formája van az üvegnek – ennek ellenére én még mindig félek egy kicsit, hogy elejtem. Mivel üveg, nehezebb, mint egy ugyanekkora (550 ml) műanyagpalack, de azért vittem már magammal a válltáskámban, és nem lett tőle gerincferdülésem. A kupakja szilikonnal van bélelve, így valószínűleg teljesen szivárgásmentes, nekem még nem volt vele problémám (bár nem nagyon lóbálgattam, ld. “félek, hogy elejtem”). A kicsit szélesebb szája pedig jól fog jönni, ha komolyabb tisztításra lesz szükség. Ez tehát a kulacs. És itt még nincs vége a történetnek.

equa kulacs hátoldal

 Egy-egy termék esetében a környezetterhelés szempontjából nagyon fontos a csomagolás is. (Ezt mutatja pl. a magyar szabályozásban is, a csomagolóanyagok termékdíja.) Jó jel, ha azt látjuk, hogy a csomagolás az alapanyag tekintetében homogén elemekre bontható szét (tehát pl. nincs összeragasztva műanyag és papír). De az is jó, ha az adott csomagolást akár a saját háztartásunkban is újra tudjuk hasznosítani (ó, azok a csodálatos cipősdobozok).
 Az Equa kulacs csomagolása újrahasznosított papírból készült, ÉS a belsejére rá van nyomtatva egy sk. újrahasznosítási javaslat – hajtsuk félbe, és remek ceruzatartó lesz belőle az íróasztalunkon. 
 S ha még ez sem volna elég, a kulacs megvásárlásával a gyártó ország, Szlovénia erdő-rekonstrukciós projektjét támogatjuk. 

 Sok apró, de fontos részlet, aminek a végeredménye egy nagyon felelősségteljes, fenntartható termék. Nekem nagyon bejön!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.