3-4. kihívás – Húsmentes hétfő és…

Múlt héten többen is jeleztétek, hogy sikeresen vettétek az első kihívást, a húsmentes hétfőt. S ha arra gondolok, hogy azért nem küldtétek a madártávlatos ételfotókat, mert digitális detoxoltatok is – vagyis az étel élvezetére koncentráltatok, nem pedig a telefonotokat nyomkodtátok evés közben – akkor nem is bánom annyira, hogy nem özönlöttek a képek. 
 Természetesen ma is húsmentes hétfő van, ezen kívül pedig indul a 100 Fenntartható Tett második hetének kihívása is, amely reflektál az aktuális hétvégi programra, vagyis a Valentin-napra, azon belül is a gyertyafényes vacsorákra.

gyertyafényes vacsora 100fenntarthato

 Ezen a héten az a feladat, hogy valamelyik este legalább két órán keresztül ne használj semmilyen elektromos berendezést. A hűtőt nem kell kihúzni, de olyan elfoglaltságot keress, amihez se lámpafény, se villanyáram nem kell. Mit lehet csinálni sötétben? (A magától értetődő kellemes elfoglaltságokon kívül…) 
Olvasni sajnos nem. De lehet beszélgetni. Zseblámpánál árnyjátékozni. Forró fürdőt venni. Jógázni és meditálni. Jó melegen felöltözni és egy nagyot sétálni. 

sunset evening walk fenntarthato.cafeblog

Könnyített verzió: használhatod a telefonodat, de csak telefonálásra. Vagyis felhívhatsz valaki úgy, hogy közben nem megy a tévé, nem nyomkodod a számítógéped, még zenét sem hallgatsz.

Ha el akarjátok mesélni a tapasztalatotokat, kommentelhettek ide, vagy a Facebookon a kihíváshoz. Ne felejtsétek el használni a #100fenntarthato hashtag-et – múlt héten nagyon kellemes meglepetésekre bukkantam, amikor rákerestem! 

 Ó, és persze, ez a hétfő is húsmentes! Aki szeretné megmutatni a mai menüjét, itt megteheti!

Gyertyafényes vacsora illusztráció

Esti séta illusztráció

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.