Szelektíven a panelben 1.

Tavaly nyáron egy félmondat erejéig írtam a társasházi komposztálókról.
 Egy ilyen komposztáló nagy kincs – a szerves hulladék ugyanis újrahasznosítható, és jelentős szemét-köbmétereket takaríthatunk meg azzal, ha nem kidobjuk, hanem komposztáljuk. Ráadásul ez egy fura fordítottan arányos helyzet – minél inkább környezettudatosak vagyunk, és arra törekszünk, hogy friss élelmiszereket fogyasszunk – mélyhűtött, dobozos vagy konzerv ételek helyett friss zöldségeket és gyümölcsöket – annál több lesz a szerves hulladékunk. 

alternatív komposzt fenntarthato.cafeblog

 Szóval, ha lehet, beszéljük meg a lakótársakkal, hogy legyen komposztáló az udvaron. Szagtalan, és mindig lesz csodálatos virágföldünk, ha esetleg kihajtana a gyömbér, vagy valami.

 De mi csináljunk akkor, ha nincs udvara a társasháznak? Az egyik kedvenc bloggerem valami egészen egyszerű és nagyszerű megoldást talált a problémára. Fagyasszuk le

Erin azt írja, hogy hétvégente, a termelői piacon dobják be a komposztba a szemetüket – ahhoz azonban, hogy hét közben ne kezdjenek rothadni a lakásban a zöldség- és gyümölcsmaradékok, egészen egyszerűen beteszi őket a mélyhűtőbe.

fagyott béka fenntarthato.cafeblog

Tehát, akinek van hétvégi kertje, vagy tud olyan gyűjtőpontról, ami messzebb van az otthonától, de ahol legálisan el lehet helyezni konyhai szerves hulladékot, annak javaslok rendszeresíteni egy műanyagdobozt a mélyhűtőjébe. Azt hiszem, hogy nagy higiéniai kockázata nincs a dolognak – valószínűleg az összes szóba jöhető baktérium hibernálódik a mínusz húszban.

 

“Benti” komposztáló illusztráció

Tojásos illusztráció

Fagyott béka illusztráció – a kép forrása egy szuper cikk, ami arról szól, hogy ezek a békák egyszercsak megfagynak, fagyottan töltenek egy fél évet, aztán kiolvadnak és brekegnek tovább

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.