Fenntartható nyaralás 2. – Staycation, vagyis nyaralj otthon!

A staycation az a fajta vakáció (vacation), amit a saját otthonunkban töltünk – kiveszünk egy pár nap szabadságot, de nem utazunk el. Egyre több blogon foglalkoznak ezzel, remek tippeket lehet találni, hogy hogyan töltsük a nyári szabadságunkat, ha nem fér bele a költségkeretünkbe egy hagyományos nyaralás – vagy beleférne, de éppen nincs hangulatunk a több órás utazáshoz (hőségben), és a muszáj-lazítanom-csak-ez-a-tíz-napom-van lelkiállapothoz.

nyaralakutya fenntarthato.cafeblog.hu

 A staycation mozgalom szerintem nagyon hasznos abból a szempontból, hogy segít a jelenre irányítanunk a figyelmünket, a pihenéssel kapcsolatban is. Felfedezhetjük, hogy nem kell elmenekülnünk a városból ahhoz, hogy kiléphessünk a hétköznapi mókuskerékből, és a nyaralás, a relaxáció nem csak a világtól elzárt trópusi szigeteken, hanem a saját otthonunkban is lehetséges. S persze, a kettő most sem zárja ki egymást – ha egy mód van rá, menjünk világtól elzárt trópusi szigetekre pihenni, mert az szuper, és a világ azért van, hogy felfedezzük. De amikor éppen otthon vagyunk, akkor is nyaralhatunk.

balkony fenntarthato.cafeblog.hu

 

 Nyaralhatunk délután, miután hazaértünk a munkából. Besötétíthetjük a szobákat, és csinálhatunk limonádét (még egy-két hétig epreset is), amit aztán ihatunk sok jéggel és szívószállal. És nyaralhatunk hétvégén is – felkelhetünk korán, és sétálhatunk egy nagyot még a hőség előtt, vagy éppen, alhatunk délig, hogy aztán fogjunk egy könyvet és egy pokrócot, és a lehető legrövidebb úton elmenjünk a legközelebbi strandra. Mehetünk fesztiválokra, vagy leülhetünk egy pohár borral valami sötét kis kocsma teraszán. Áthívhatjuk a barátainkat, hogy együtt főzzünk, vagy lekapcsolhatjuk a telefonunkat, hogy nyugodtan meditálhassunk.

relax at home2 fenntarthato.cafeblog.hu
 Az a lényeg, hogy megtaláljuk, hogy mi az, ami nekünk, speciel a pihenést jelenti, és csináljuk sokszor. Ne várjunk a hivatalos szabadságig, vagy hogy megérkezzünk a hotelbe, hanem kezdjük most, ott, ahol éppen vagyunk! 

 Jó staycationözést!

 

Kezdhetjük bohém lakásokról készült képek nézegetésével is

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.