Környezetbarát mosogatószivacs

Mondják, ha igazi baktériumtelepet akarunk látni, akkor nem a legkisebb helység, hanem a konyha felé kell vennünk az irányt: egészen pontosan a mosogatószivacsunk lesz, amit keresünk. Folyton nedves, mindig van benne egy kis szerves hulladék, igazi üdülőparadicsom, ha az ember baktérium. Tovább rontja a mosogatószivacs PR-ját, hogy műanyag, és néhány hétnél tovább ritkán bírja – rövid életét nehezen lebomló hulladékként végzi. Környezettudatos blogokon általában valamilyen természetes anyagból készült mosogatókefét ajánlanak alternatívaként – és most én is találtam valami érdekeset.

 Nekem nagyon jól beválik az a módszer, hogy szépen lassan vezetem ki a környezetemből az egyszerhasználatos, vagy környezetszennyező dolgokat – megvártam, amíg elfogyott a szintetikus mosószer, s csak aztán tértem át a mosódióra, de azóta tartósan azt használok. Hasonlóan volt a szemeteszsákokkal is – elhasználtam az utolsó darabot is, de nem vásároltam újra, helyette újságpapírral bélelem ki a szemetesemet. Most, hogy az utolsó mosogatószivacsomnak is befellegzett, azzal az elhatározással mentem be a Tescoba, hogy találok helyette környezetbarát alternatívát. És így is lett, találtam környezetbarát mosogatószivacsot.

mosogatószivacs fenntarthato.cafeblog

 

mosogatószivacs eco friendly fenntarthato.cafeblog

 Először is, nekem tetszik. Szép, természetes színe van, és elég nagy. Ergonómikus kialakítású, jól meg lehet fogni – később lehet, hogy kicsit puhulni fog, de most még elég merev, úgyhogy szerencsés ez a formatervezés. Gyártóként egy soproni céget nevez meg a címke, de a vevőszolgálat már Hollandiában van(?), mindenesetre az angolnyelvű felirat szerint a puha rész 100%-ban újrahasznosított, míg a barna, dörzsölős rész 55%-ban újrahasznosított és megújuló összetevőkből, gyümölcshéjak, PET palackok és textíliák újrahasznosításával készült. 
 Máshogy kell vele mosogatni a merevsége miatt – a mosogatószert sem habosítja fel annyira – úgyhogy még próbálgatom, hogy áll majd kézre, de örülök, hogy megtaláltam. Meg nyilván a házi baktériumaim is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.