Audio-detox

Tegnap volt az utolsó napom az első munkahelyemen. Miután végeztem, egyenesen egy találkozóra mentem – amíg vártam, hogy megérkezzen a barátom, felhívott egy másik, hogy ott van nálam, kutyasétáltatáshoz öltözve, mikor érek haza…? És hogy hozott nekem új fejezet ajándékot, de akkor beadja a szomszédomnak, mert egyébként rohan.

Most úgy tűnik, hogy a következő néhány hetem intenzívebb lesz, mint az előzőek voltak – miközben a főiskolai tankönyveimből ismételek, hogy esetleges szakmai kérdésekre is fel legyek készülve az állásinterjú(ko)n, az egyik barátomnak rajzolni fogok, míg a másikkal kialakítjuk a vállalkozása online marketing stratégiáját.
Be szeretném fejezni a Futurelearn-ös big data kurzust is, amit még nyár elején kezdtem el; bemelegítésként már megnéztem ezt a videót, ami egyszerűen zseniális, szerintem a téma iránt kevésbé érdeklődőkben is simán felkelti a kíváncsiságot.

S ha már érdekes videók – a héten valami egészen különlegeset találtam, egy japán férfi youtube csatornáját. Itt most gyorsan szeretném leszögezni, hogy nem keresem a japán témákat – teljesen véletlenszerűen botlok beléjük, de valószínűleg oka van annak, hogy mindig összerezgek velük. Murakami Harukitól kezdve a kintsugin át a mostani Nagy Felfedezésig ezek az apró kulturális szilánkok egy olyasfajta világnézetet – vagy életfilozófiát – rajzolnak fel előttem, amivel könnyen és szívesen tudok azonosulni. (Nyugi Anyu, nem tervezek Japánban új életet kezdeni.)

Erről van szó, nézzék csak:

Egy videó, ami alá nem kevertek zenét. Egy főzővideó, ahol minden mozdulat és minden főzőeszköz a helyén van, mégsem merev vagy steril az összhatás. Inkább nagyon természetes, nagyon tiszta, s – számomra – meglepő módon, nagyon megnyugtató.

Valószínűleg hasonló elven működik, mint a meditáció, ahol ugyancsak a fizikai és szellemi lecsendülés teremti meg a belső nyugalmat és összhangot. S ugyancsak a meditációhoz hasonlóan, a lecsendesedés után a tudatosság átirányítja a fókuszt – ha arra figyelek, hogy milyen neszeket keltek, mikor kiveszem a szekrényből a teásdobozt, ha a tekintetem, és a mozdulataim után a hallásommal is odafigyelek arra, amit csinálok, ami a jelenben történik, akkor nagyon nehéz közben valami olyasmin gondolkodni, ami aggaszt, vagy ami miatt mérges vagy boldogtalan vagyok.

 Próbálják ki.

 

Festő nő képe

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.