Fenntartható karrier

Három hét telt azóta, hogy felmondtam a munkahelyemen. Ha teljesen őszinte akarok lenni, arra számítottam, hogy mostanra már lesz új munkám. Ebben a három hétben azonban újabb és újabb fontos információkkal lettem gazdagabb. Egyre konkrétabban látom, hogy mi az, amire vágyom, és egyre bővül azoknak a lehetőségeknek a listája, ahol ezt elérhetem.

Az egyik fontos, gondolatébresztő felfedezés számomra a 80 000 hours – 80 ezer óra – nevű szervezet/ mozgalom volt. Az alábbi videóban elmeséli a lényeget az egyik alapító, a 365letszikra magazinblogban pedig az én rövid összefoglalóm is elolvasható.

A másik nagyon izgalmas dolog, amivel mostanában találkoztam egy FutureLearn kurzus. Írtam már ezekről korábban: különböző egyetemek kiváló oktatói készítenek néhány hetes online, ingyenes kurzusokat, a legváltozatosabb témákban. Most a “Designing the Future” címűt hallgatom, ami – úgy tűnik, most vonzom az ilyesmit – tulajdonképpen ugyancsak egyfajta, a szokásostól eltérő látásmódról szól. Még eléggé az elején vagyok, és semmiképpen nem szeretném lelőni a poént, de arra hoz példákat, azt mutatja be, hogyan lehet egy termék vagy szolgáltatás tervezésénél a felhasználót és a felhasználási környezetet is figyelembe venni. Ami így első hallásra elég logikusnak tűnik, mint elsődleges szempont, a valóságban, egy tervezési folyamatnál azonban tulajdonképpen nagyon ritkán van jelen – akár fizikailag, akár képletesen értve – a felhasználó.

Szóval borzasztó érdekes, s miközben haladok az anyaggal, szinte érzem, ahogy új neuron kapcsolatok jönnek létre az agyamban – és én szeretem ezt érezni.

 

Rózsaszín neuron illusztráció

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.