2017 – eddig

Sok minden történt.

Nagyon sok minden. Hol is kezdjem.

Például, nálunk is nekirepültek a madarak az ablaknak, kettő nekikoccant, aztán repült tovább, de a harmadik leesett, és percekig kamillázott az etetőben, mire felrebbent, és ment tovább a dolgára.
Két ablakunk néz a kertre, az egyikben tükröződik a diófa, valószínűleg az volt a gond, hogy azt hitték, tényleg ott van a fa – és valószínűleg ezért nem esett nagyobb bajuk, mert leszálláshoz készülődve, nem fullsebességen durrantak neki az üvegnek. Eddig nem volt függöny az ablakon, most már van, és úgy tűnik, ennyi elég is, hogy megszűnjön az optikai csalódás. Egyébként a veréb is védett, 25 ezer forint az eszmei értéke. A Wikipedia-n nevetségesen érdekes dolgokat lehet olvasni a verébről, érdemes rászánni 10 percet. (Najó, egy példa: a veréb monogám madár, de azért a fiókák 15 százalékának nem az állandó partner az apja. Na ugye.)

Aztán itt voltak (vannak) ezek a rettenetes hidegek, hogy a kutyasétáltatásból többnyire csak kutya-körbekergetés lett a tömb körül. És ilyenkor sokkal rosszabb úgy bekuckózni a túlfűtött lakásunkba, hogy előtte megkérjük tisztelt lakótársainkat, hogy jól csukják be a kaput, mert különben hajléktalan egyedek éjszakára betelepednek a pincelejáróhoz. Nem hiszem, hogy emberhez méltó lenne pincelejárón aludni. De ha már így alakult, nem látom be, hogy miért zavar ez valakit, akinek saját ágya van.

homeless-897677_1280

Ami pedig a munkát illeti, nem keresek tovább. Megcsinálom a saját vállalkozásomat. Ezúttal főállásban. Nagyon érdekes lesz, mert persze, azzal indítok, amiben tapasztalatom van, és amivel kapcsolatban többen megkerestek már: kisvállalati online marketinggel. És aztán szépen lassan lesz majd alkalmam megvalósítani a szerelemprojekteket is. (Pl. az etikus várossal kapcsolatosat, ahol legalább a pincelejárón szorítunk helyet egymásnak.)

Ez egyébként váratlan fordulat – valamikor az életem során szerettem volna saját vállalkozást, de még kb. 10-15 évig tapasztalatot akartam gyűjteni, lehetőleg egy (két…) másik szakember mellett, és nem is feltétlenül egyetlen szakterületen. Másrészt viszont elég önjáró vagyok, ha tanulásról van szó…
Egészen más lelkiállapot ez most; ahelyett, hogy hirdetésekre jelentkezem és várom a soha meg nem érkező válaszleveleket, most konkrét cselekvési terv van előttem.  Tudom, milyen igazolásokat, és terveket kell leadnom, hogy pályázhassak a vállalkozóvá válási támogatásra, látom, hogy milyen jellegű és volumenű megbízásokat tudok majd elvállalni, és már van egy listám azokról, akik korábban jelezték, hogy szívesen dolgoznának együtt velem.
Tulajdonképpen felesleges lett volna még 10-15 évet várnom… biztonságos, de felesleges.

És még csak most kezdődött az év.
Veréb illusztráció

Kutyus illusztráció

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.