Egy etikus városról

Az etikus város – vagy más néven fenntartható város, igazságos város – kulcsszava az egyenlőség. Nem egyformaság… csak egyenlőség. Ezt az egyenlőséget többfajta eszközzel lehet biztosítani, törvényekkel, infrastruktúrával – s a legfontosabb, a város lakóinak szemléletmódjával. Az a város, amelyben a közösség tagjai egyenlőnek tekintik egymást, erős, biztonságos, és nem ismer lehetetlent.

November 29-én, szerdán egy workshopon fogok beszélni az etikus városról, a fenntartható társadalomról, és az egyén fontosságáról ebben az egészben – mert persze az a legfontosabb, hogy felismerjük, a döntéseink, cselekedeteink, tűnjenek bár aprónak, mégis hatnak a környezetünkre. Van hatásunk arra, hogy milyen városban élünk, s ahhoz, hogy kedvünkre való változások történjenek, nem kell kibújnunk a bőrünkből, nem kell másnak lennünk, mint amik vagyunk.

Mindig mondom, hogy a fenntarthatóság szubjektív – mindenki mást képes megtenni azért, hogy még sokáig élhető legyen ez a Föld -, szóval gyertek el, tartsatok velem ezen a workshopon, és beszélgessünk arról, hogyan lehet egy város etikus.

Itt lehet jelentkezni!

(A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, mert legfeljebb 15-en lehetünk. Így tényleg tudunk beszélgetni egymással.)

Illusztráció

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.