12 dolog, amit idén tavasszal csináltam

 1. Voltam a helyi tévében és rádióban, és a fenntarthatóságról, a blogról, és az ELLA-projektről beszélgettünk.
 2. Elkezdtem használni az Insight Timert, és már több mint 60 napja minden nap kétszer meditálok vele.
  Hol is kezdjem? Nagyon-nagyon jó meditációs app. Több ezer meditáció érhető el benne, ingyenesen, angolul (meg spanyolul, franciául, kínaiul és még ki tudja, hány nyelven). Aztán van a “Timer” funkció, ahol beállíthatjuk, hogy mennyi ideig szeretnénk meditálni, választhatunk a meditáció kezdetét és végét jelző hanghatásból (különböző hangtálak, gong és fahasábok vannak, mindegyik nagyon kellemes, és nem kap tőle a frászt az ember, mintha a telefon időzítőjét használná), sőt, háttérzenéből is többféle van, ha akarjuk. A meditációinkat naplózza is az app, lehet közösségekhez csatlakozni – szóval egy nagyon jól kitalált, nagyon jól használható alkalmazásról van szó.
   Nekem sokat segített már eddig is.
 3. Megnéztem jópár Sorelle Amore vlogot, elképesztő energiája van a csajnak, még több ilyen influencert! Ő nyerte tavaly a “World’s best job” versenyt, amikor három hónapig keresztül-kasul utazza a Földet, és ezért még fizetnek is neki – ráadásul minimalista, és, mondtam már, hogy elképesztő energiája van a csajnak?
 4. Az egyik vlogban láttam egy bejátszást a teknősről, akinek szívószál szorult az orrlyukába. Nagyon elszomorít, ha arra gondolok, hogy a közös bolygónkon az állatok ki vannak szolgáltatva nekünk, embereknek, akik totál felelőtlenek vagyunk.
  Eddig sem voltam egy nagy szívószálas, mostmár tudatosan nem vagyok az.
 5. A fentiek adtak új lendületet ahhoz is, hogy ne adjam fel a saját hajtógáz-embargómat, így ezen a tavaszon se vettem semmi olyat, amit ilyen kiszerelésben árulnak.
 6. Varrtam egy szoknyát is – nagyjából így történt: megláttam a kirakatban, megláttam az árát, nem éreztem reálisnak, rákerestem a márka webshopjában, megnéztem a szabásvonalát és az anyagösszetételét, bementem a méteráruboltba, kiválasztottam egy ugyanolyan szabásmintát és anyagot, és tadammm! Nem ugyanolyan és nem tökéletes. És ez teljesen rendben van.

  33092261_1661828787238975_2131767490785574912_n
  Zipzár is van benne meg zseb is, ezek közül mondjuk egyik sem látszik a képen, de… ismeritek a kutyámat? Szép darab, mi?
 7. Olvastam egy érdekes cikket arról, hogy azért nem emlékszünk a könyvekre, mert amikor először olvassuk őket, valójában arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi lesz a vége, bizonyos értelemben minden mást figyelmen kívül hagyunk – úgyhogy most igyekszem jobban odafigyelni arra az Ulickajára, amit éppen olvasok.
 8. Rákattantam a meal-prep-re, s ezzel egyidőben majdnem teljesen glutén- és laktózmentes étrendre váltottam; rengeteg friss zöldséget eszem, nagyon bejön.
  A meal-prep(aration) tulajdonképpen azt jelenti, hogy néhány napra előre elkészíted az ételeidet, illetve bizonyos hozzávalókat, például főtt tojást, grillezett zöldségeket, sült húst… Nekem ez azért nagy segítség, mert szinte mindig farkaséhesen érek haza, és így most mindig van a hűtőmben néhány hozzávaló, amiből 10-15 perc alatt normális ebédet/vacsorát tudok készíteni. Valójában ez is egy egyszerű szemléletmód-váltás csak, de magamtól nem jutott eszembe.
 9. Rákattantam az earl grey-es zöld teára is…
 10. Elkísértem anyukámat a (nyugdíjazása előtti) utolsó ballagására – és rádöbbentem, hogy akik most ballagnak, 2000-ben születtek! (Én meg 13 éve ballagtam, nem tudom, melyik durvább.)
 11. Gazoltam füvészkertet egy tál gulyáslevesért cserébe – és hazahoztam magammal egy tévedésből kirántott citromfű-növénykét. Azóta is egy pohár vízben dekkol, és csodálatosan van. (Úgy értem, rendesen el kéne ültetnem, de olyan jól érzi magát abban a pohárban, már-már sajnálom földbe tenni. Ó, és ami azt illeti, ez valószínűleg egy bjútiful panel-fűszerkert kezdete…)
  ptr
 12. Elkezdődött Ella kutya bőrférgesség-kezelése, sőt, pénteken már a második alkalom volt. Most 2-3 évig havonta kap majd gyógyszert – teljesen jól van, s bár nem is vártam mást egy ilyen masszív kis keverék ebtől, azért aggódtam egy kicsit.
  A bőr- és szívférgességet a kutyus véréből tudják szűrni, mindkettő kezelhető – a bőrféreg tulajdonképpen nem is annyira vészes rá nézve, de egyrészt, ne legyen már férges a kutya, ha nem muszáj, másrészt, szúnyog közvetítésével a gazdi is megkaphatja, és, khm, ha nem muszáj, én se legyek már férges. (Emlékeztek arra a részre a Doktor House-ból, amikor a…) A fentiek tükrében határozottan úgy érzem, hogy készen állok a nyárra!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.