Kommunikációs alapismeretek

Milyen különös, hogy ezt nem (ezt sem…) tanítják az iskolában. Hogy hogyan kommunikáljunk egymással, pedig az életben való boldogulásunk múlhat rajta. Legtöbben emberek között élünk, emberekkel együttműködve dolgozunk, intézzük az ügyeinket, kérünk és adunk segítséget. Mindannyiunknak vannak rossz napjaink, amikor leginkább empátiát várnánk el – de előfordul, hogy amikor belebotlunk valakibe, akinek rossz napja van, nem gondolunk rá, hogy empatikusak legyünk vele.

Néhány napja történt – egy kisebb társaságban voltam, mikor csatlakozott hozzánk egy rosszkedvű barátunk. Mindenbe belekötött. Fura volt, nem szokott így viselkedni, úgyhogy a harmadik beszólásánál megkérdeztem, “Valami baj van?”. Némi semmi-semmi után kibökte, hogy igen, baja van, de nem velünk. Megkínáltam egy kávéval, és majdnem hozzám vágta a cukrot, meg a tejszínt, “Tudod, hogy feketén iszom”. Aztán leültünk, és néhány percen belül kiderült, hogy a nyári szabadságok igen nagy bosszúságot okoznak neki, beragadt egy nagy projektje, őt is várakoztatják, ő is várakoztat. Nagyjából fél órán belül feloldódott, és olyan volt, mint régen.

Mikor néhány óra múlva elment, és megint a kiinduló társasággal maradtam, az egyik lány sietett megjegyezni, hogy “Na ugye megmondtam, és mi ezt hallgattuk heteken keresztül, amikor…” felidézve egy régi sérelmet. Én meg mondtam neki, hogy “Látod, pedig egyszerűen csak meg kell kérdezni, hogy mi a baj.”

Engem nagyon elszomorít, amikor valakinek fontosabb az, hogy most ő a szegény áldozat, akivel a Másik, Aki Gonosz milyen csúnyán beszél – ahelyett, hogy 1) tisztáznák a helyzetet, 2) logikusan végiggondolva rájönnének, hogy ez szokatlan viselkedés a másiktól, tehát valami baj van, tehát lehet, hogy segítségre van szüksége. Az is olyan fura, amikor valakivel együtt kéne működni, a cél elérése érdekében az a fontos, hogy mit tudunk közösen tenni, nem az, hogy mire lehet megsértődni, mégis gyakran arra megy az energia, hogy ezeket a sérelmeket babusgatjuk a mellünkre vonva.

Ugyanakkor saját tapasztalat szerint csodálatos eredményeket lehet elérni, ha valakinek a rosszkedvére – urambocsá’ bunkóságára – segítőkészen reagálunk. Próbáljátok ki! De tényleg. Egyrészt, tök jó fejnek fogjátok érezni magatokat. Két okból is: az egyik, hogy milyen ügyesen kommunikáltatok, a másik pedig, amiért nem lenyomtatok valakit, aki amúgy is lejjebb van, mint ti, hanem felemeltétek. Aztán pedig, ez olyan felnőtt dolog, a megoldás felé vinni egy problémát, nem dagonyázni abban, hogy milyen csúnyán viselkedett veletek a Csúnya Gaz Másik. S végül, valószínűleg kicsit kibillentitek a másikat a rosszkedvéből. Gondold el, hogy neki milyen belső monológja van, ha kifelé csak a bántó megjegyzések tudnak jönni. Valószínűleg egyfolytában a problémáján rágódik, egy végtelenített szalagon. Ne Próbáljátok Azt Mondani Nekem, hogy veletek még soha nem volt ilyen. Valamennyien pontosan tudjuk, hogy ez mennyire rossz. Ha ebben a helyzetben valaki egy kicsit utánunk nyúl, és felemel, ahelyett, hogy belenyomná az orrunkat abba, hogy még bunkók is vagyunk – hát annak nagyon hálásak tudunk lenni.

Rossz kedvű kollégán, frusztrált ügyintézőn, türelmetlen buszsofőrön egyaránt lehet gyakorolni. Csak mindig gondolj arra, hogy minél bunkóbb, annál nagyobb probléma nyomja a szívét – illetve nem is kell, hogy olyan nagy probléma legyen, csak éppen ő érzi annak, éppen ő érzi úgy, hogy nem tud vele megbirkózni. De, ahogy már mondtam, ezt az érzést mindannyian ismerjük. És tudjuk, hogy ilyenkor egy jó szó mennyire jól tud esni.

Sokszor elmondtam már, hogy nagyon hiszek abban, hogy a világ olyan lesz, amilyenné mi tesszük. Abban is hiszek, hogy tanulunk egymástól, és ha valaki lát egy ilyen jó példát, akkor valószínűleg elgondolkodtatja, és egy hasonló helyzetben szintén ki fogja próbálni. Szóval, hajrá, előre. Empatikusan, esetenként 3-ig, máskor 30-ig számolva, de leginkább arra emlékeztetve magad, hogy a másiknak valami fáj.
Képletesen, vagy a szó legszorosabb értelmében.

Illusztráció

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.