Business dolgok

Nem vagyok benne biztos, hogyan történt, de két hete egyszer csak azon kaptam magam, hogy most van itt az ideje megvalósítanom azt az ötletet, ami még főiskolásként kezdett el mocorogni bennem.

Különösen alakult a nyár. Nem volt könnyű, mert újra kellett terveznem néhány dolgot.

Közel egy év után úgy éreztem, hogy szövegíróként nem ott tartok, ahol szeretnék. Nem okoznak örömet a megbízásaim. Ezért fokozatosan visszaadtam őket. Ami pedig a marketinget illeti – azt látom, hogy most nagyon sokan foglalkoznak egyéni vállalkozóknak és KKV-knak szóló marketinggel-kommunikációval. A munkájukat látva úgy érzem, én kreatívabban, gondosabban dolgozom – mégsincs megbízásom, nekik meg van. És ez elbizonytalanított.

Talán csak én gondoltam azt, hogy jó vagyok ebben – a piac azonban elég egyértelműen visszajelzi, hogy mekkora igény van az én munkámra.

És ez kemény 🙂

És ez a kételkedés aztán kimászott a karrier-medencéből, és rátelepedett más életterületeimre. Alattomosan, settenkedve, hogy csak akkor vettem észre, amikor már az egész életemet eluralta. Nagyon régen nem éreztem magam ennyire bizonytalannak önmagammal kapcsolatban. Bénító érzés. Azt sem tudom, mihez kapjak, hol kezdjem, hogy helyreállíthassam a magabiztosságomat.

Azt viszont tudom, arra emlékszem, hogy főiskolásként egy csomó olyan dolgot csináltam, amire visszatekintve még mindig azt mondom, hogy tök jó, hogy ilyenek eszembe jutottak. Néha úgy érzem, hogy sokkal kreatívabb voltam akkor. Ami különös. Ilyen van? És vajon mi történt? Az oké, hogy elkezdtem dolgozni, de…? Akkor már meg is kell rögtön szűnnie a szárnyaló fantáziának, de tényleg? Nem éreztem sosem, egyik munkahelyemen se, hogy unatkoznék – bár tény, hogy a multinál nem nagyon volt szükség a kreativitásomra, de tanultam egy csomó új dolgot…!

Szóval, egy kicsit visszanéztem életem legkreatívabb(nak gondolt) időszakába, és számba vettem, hogy miket csináltam.

Volt egy képregényem, amit teljesen magától értetődően rajzoltam. Tudom, hogy egy csomó kétség volt bennem, azzal kapcsolatban, hogy nem vagyok grafikus – de, ugyanilyen kétségek között rajzoltam egy egész esküvőtervező naplót is, szóval ahhoz képest…!

Úgyhogy elővettem a digitáblámat, és rajzoltam egy új epizódot. És féltem, és remegett a kezem, de jó volt. A fogadtatás meg szívet melengető. Aki régen szerette, most is szereti, nem számít, hogy eltelt 5 év.
Szóval rajzolok még egy pár epizódot. Amennyi jól esik. Ha másért nem, az alkotás öröméért.

És aztán eszembe jutott, hogy főiskolásként volt egy Nagy Ötletem is. Akkoriban beszéltem róla pár embernek, akik azt mondták, hogy jó, csináld meg… de tényleg nem éreztem még késznek magam. Úgy éreztem, hogy nincs meg a kellő tudásom és tapasztalatom hozzá, és semmiképpen nem éreztem alkalmasnak magam egy saját vállalkozás működtetésére.

Most viszont, ahogy újra eszembe jutott a dolog, rájöttem, hogy időközben megszereztem minden szükséges készséget. Nincs miért nem megcsinálnom ezt a vállalkozást. És ez… egy kicsit durva, de a jó értelemben 🙂

Egy hete dolgozom a honlapomon, már majdnem kész. (Persze nem a honlap a lényeg, csak azon akarom bemutatni a Nagy Ötletet, ezért fontos, hogy legyen az is.) Mindenféle izgatott érzések kavarognak bennem. De valahogy… olyan magától értetődőnek tűnik ez is.

Szóval… szólok, ha indulok!

Business dolgok” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Kíváncsivá tettél, várom a fejleményeket, attól, hogy napi szinten nem mondja neked valaki, hogy kreatív vagy, attól még az vagy – én tudom!
    Sőt! Kreatív is!!!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.